Synergie in beweging

Wij maken gebruik van twee belangrijke pijlers. Emotioneel bewustzijn en lichaamsbewustzijn. Wanneer je als sporter optimaal wilt presteren op die momenten dat het nodig is, heb je beiden nodig. Tijdens het sporten, maar ook daarbuiten.

Emotioneel bewustzijn en Lichaamsbewustzijn versterken elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Hoe beter deze twee ontwikkeld zijn, hoe groter de synergie.  Bewust voelen wat er in je lichaam gebeurt, bewust zijn van je emoties, volledige focus en zelfcontrole over je lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je als sporter volledig in het nu kan zijn – fysiek en mentaal – je af kan sluiten voor alles wat er buiten je om gebeurt. Hierin speelt ademhaling een belangrijke rol als verbindende factor. Zeker bij prestaties onder druk, omdat ademhaling invloed heeft op zowel je emotionele als fysieke gestel. Bewustzijn heeft dus veel invloed op het kunnen leveren van goede prestaties.

BETER PRESTEREN

Wat we doen

Hoe vaak hoor je dat iemand over een sporter zegt. ‘Hij kan het wel, maar het komt er niet uit’ Of: ‘Haar voorbereiding was goed, maar op het moment dat het moest gebeuren, lukte het net niet.’

Er wordt veel aandacht besteed aan talentontwikkeling (technisch, tactisch en fysiek) en gelukkig komt er ook steeds meer aandacht voor mentale begeleiding. Wanneer het er echt om gaat, maakt Move2BeYou het verschil!

Ontdek hoe wij dit doen

Overzicht

Mogelijkheden

Move2BeYou biedt je directe en indirecte persoonlijke begeleiding in het realiseren van bewegingsdoelen.

Trajecten voor (top)sporters / coaches

Training en wedstrijd begeleiding

Coaching gesprekken voor (top)sporters

Groepstrainingen en teamobservaties

“Als topsporter brengt het mij dat ik door alles meer mijn doel voor ogen heb en weet wat ik daar voor nodig heb en dit ook durf uit te spreken. Dingen die daarbij in de weg staan durf ik ‘nee’ tegen te zeggen.”

Elisa Dul
Nederlandse Langebaanschaatster
Foto: Vincent Riemersma

Wij doen het anders

Trajecten voor (top)sporters / coaches

Ieder mens en dus ook iedere sporter is uniek. Bij Move2BeYou starten we daarom altijd met een intake om te kijken waar jouw behoeften liggen als sporter, maar vooral ook als mens. Samen bepalen we hoe het traject er uit gaat zien.

Vervolgens gaan we op basis van de intake een traject in welke dus volledig is afgestemd op jouw behoeften. Het traject bestaat meestal uit een combinatie van trainingen, coaching gesprekken en analyses.

Bij Move2BeYou starten we een traject vanuit het ‘Fundament’. Dit fundament bestaat uit twee trainingen. Deze twee trainingen vormen de basis om lichaam en geest in balans te laten zijn. Dit bereiken we middels het creëren van emotioneel- en lichaamsbewustzijn door fysieke oefeningen en mentale begeleiding te combineren.

Tijdens een traject ga je je lichaam beter ‘voelen’ en emoties sneller herkennen. Dit resulteert onder meer in meer zelfvertrouwen, rust en een betere focus. Door persoonlijke situaties in trainingen te integreren, kun je hetgeen je leert in je dagelijkse (sport)situaties toepassen. Move2BeYou zorgt dat jij de beste versie van jezelf wordt op die momenten dat dit het meest nodig is.

Afspraak maken voor een gratis intake

“Ik ben heilig overtuigd van het feit dat ik een betere coach ga worden als ik mezelf (kernwaarden) steeds begrijp. Via deze training heb ik meer inzichten gekregen in mijn eigen gedrag.”

Hakim Salem
Bondscoach Basketbal 3 en 5 dames
Foto: Gerard Spaans

Wij doen het anders

Training- en wedstrijdbegeleiding

Onzekerheid, niet goed om kunnen gaan met teleurstelling, perfectionisme, prestatiedrang, het zijn slechts een aantal voorbeelden van gedragingen die zich ooit manifesteerden als reactie op gebeurtenissen. We worden namelijk niet zo geboren. Dat geldt ook voor jou als sporter tijdens trainingen of wedstrijden.

Neem bijvoorbeeld het missen van een penalty, een val van de balk, niet snel genoeg reageren bij het startschot of het niet plaatsen voor een belangrijke wedstrijd.

Je registreert deze gebeurtenissen en vervolgens is er een fysieke en emotionele reactie. Een volgende keer wanneer je in een vergelijkbare situatie komt, word je getriggerd. Dit kan zelfs al gebeuren wanneer je alleen al aan de situatie denkt. 

 

Move2BeYou gaat samen met jou als sporter analyseren wat jouw gedragingen zijn en wanneer deze gedragingen tot uiting komen. Deze gedragingen worden geïntegreerd in de praktijktrainingen van Move2BeYou, maar we maken ze ook onderdeel van jouw eigen trainingen.

Hierdoor wordt het patroon niet alleen zichtbaar en voelbaar gemaakt, maar leer en ervaar je vooral ook hoe het anders aangepakt kan worden in jouw eigen specifieke omgeving.

Afspraak maken voor een gratis intake

“Als topsporter en als mens heeft de training me weer in de juiste richting gezet waar ik naar toe wil streven”

Jordany Martinus
Zaalvoetbalinternational

Wij doen het anders

Coaching gesprekken en trainingssessies

Als oud topsporters (en topsport trainers) weten we bij Move2BeYou als geen ander hoe belangrijk een goed coachingsgesprek kan zijn. Een goed gesprek waarin je je verhaal kwijt kunt, iemand die je een spiegel voor kan houden en tevens iemand die je, als voormalig topsporter, volledig begrijpt en hoort. Kortom, iemand die met je levelt. 

Move2BeYou werkt niet alleen met sporters, maar ook met coaches. Het is belangrijk dat je als trainer bewust bent van je eigen handelen. Dicht bij jezelf blijven als coach, zorgt er voor dat je vanaf afstand kunt kijken naar je eigen proces én het proces van je team/ sporters en vanuit daar actie kunt ondernemen om het beste uit je sporters te halen.

Het is daarbij als coach (en organisatie) belangrijk dat je weet welke koers je wilt varen en voor duidelijkheid zorgt.

Zoek je naar de juiste mogelijkheid om te investeren in persoonlijke ontwikkeling? Wil je als organisatie investeren in een goede basis voor lange termijn voor zowel de sporters als de organisatie zelf? Dan ben je bij Move2BeYou op het juiste adres.

Afspraak maken voor een gratis intake

“Marije is iemand waar je alles tegen kunt zeggen en er altijd voor je is. Als een coach de beste tips geeft of als het gewoon over jezelf gaat en over je gevoelens. Zit je niet lekker in je vel, zij is er voor je en bedenkt een oplossing en helpt je. Gaat een element niet goed, geeft zij de de gouden tip en lukt het. Ze helpt je als de beste!”

Zoe Schulmeister
Turnster 1e divisie
Bronzen medaille winnares bondskampioenschappen 2018
toestelfinale balk pupillen.
Foto: Jan de Koning

Wij doen het anders

Groepstrainingen en teamobservaties

Groepstrainingen

Kinderen sporten in de eerste plaats omdat ze het leuk vinden. Het geeft ze energie, maar naarmate het niveau hoger wordt, wordt er ook meer van ze gevraagd. Het competitie element en de druk om te presteren neemt toe. De trainer vraagt meer, teamgenoten vragen meer en het kind vraagt ook meer van zichzelf.
Sporten op hoog niveau, naast alle andere dingen zoals school, thuis, hun sociale leven etc. kan dus best pittig zijn en vaak moeten kinderen hier al op jonge leeftijd mee om leren gaan. Dan is het fijn hierbij extra ondersteuning te krijgen.
Move2BeYou biedt deze ondersteuning met als belangrijkste doel dat kinderen het plezier in sporten behouden en met groeiend zelfvertrouwen de druk om te presteren aan kunnen. De ondersteuning bestaat uit een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma voor kinderen vanaf 8 jaar.
Spelenderwijs leren de kinderen aan de hand van fysieke oefeningen gecombineerd met mentale trainingen een balans te vinden tussen plezier enerzijds en prestatie anderzijds. De elementen die aan bod komen zijn ondermeer:
  • Samenwerking,
  • Communicatie/speak up! (onderling en met trainers/begeleiders),
  • Omgaan met emoties zoals teleurstelling en boosheid
  • Focus en rust.

Onderzoek en ervaring toont aan dat (extra) begeleiding op deze vlakken enorm belangrijk is wanneer het gaat om prestatie sporten op jonge leeftijd. Het zorgt er niet alleen voor dat de kinderen groeien als sporter, maar tegelijkertijd en vooral ook als mens.

Kinderen die deelnemen aan het programma van Move2BeYou leren zichzelf op deze manier beter kennen en gaan daardoor beter voelen en begrijpen wat zij zelf nodig hebben. Hier hebben zij de rest van hun leven profijt van.

Teamobservaties

Elk team heeft een eigen dynamiek. Wanneer het team goed op elkaar ingespeeld is en de neuzen dezelfde kant op wijzen, vormt deze dynamiek een gezonde basis om te presteren.
Wanneer de dynamiek binnen het team niet optimaal is, kan dit juist de prestatie enorm in de weg zitten en is het lastig om bepaalde patronen die ontstaan binnen een team te zien en te doorbreken.

Move2BeYou heeft veel kennis en expertise vanuit de gedragstrainingen en (top)sport coaching waardoor de teamdynamiek snel in kaart gebracht kan worden.

Vanuit die observatie, kan door middel van trainingssessies en coaching gesprekken op individuele basis en met het team, de dynamiek worden verbeterd voor optimale team prestaties. 

Move2BeYou biedt begeleiding op elk niveau. Voor meer informatie kun je mailen naar info@move2beyou.com. Bellen kan ook naar 06- 228 603 03 óf klik op de knop hieronder om een gratis intake of informatie aan te vragen.
Afspraak maken voor een gratis intake

De beste sporters willen niet presteren, ze weten en voelen het. Ze zijn volledig in sync met lichaam en geest.

Gratis intake aanvragen